Panelne zavese

 

Zavese so tista zadnja pika na i, ki daje prostoru določeno obliko in izgled. Po navadi so zavese zadnje na vrsti, ko se lotimo opremljanja prostora. Panelne zavese izredno lepo učinkujejo prostorsko in dekorativno na velikih steklenih površinah. Take zavese so narejene iz prosojnega blaga. Prosojne panelne zavese so primerne za prostore, ki morajo zgledati zelo svetli in prostorni.

Seveda pa panelne zavese lahko ustvarijo tudi čisto drugačen učinek, takšne zavese lahko navidezno tudi zmanjšajo velike steklene površine- to dosežemo, če izberemo predvsem barvne ali dekorativne zavese.

Estetsko pravilo za izbiro zavese je, da so na manjših oknih zavese gostejše in ožje ter imajo manjše vzorce, nasprotno pa si na večjih oknih lahko omislimo zavese z različnimi barvnimi kombinacijami in večjimi vzorci.

Panelne zavese so lahko namenjene tudi pregraditvi prostora, saj so za montažo zelo enostavne.

Te zavese so ravni kosi, ki jih z ježkom pritrdimo na vodilo karnise. Zato, da je zavesa ravna pa poskrbi utež, ki jo namestimo na spodnji rob zavese.

Ko se odločimo za panelne zavese, si lahko omislimo pomikanje zavese v levo ali v desno stran. Tako se zavese pomikajo na del vrat ali okna ali pa na okenski zid. Zavese lahko pomikamo na poteg z vrvico ali pa s posebno potezno palico.

Vzdrževanje panelne zavese je zelo enostavno, saj so platna take zavese obdelana s posebnimi premazi, poleg tega zavese visijo navpično, zato se na njih prah ne nabira. Če pa se panelne zavese slučajno umažejo, po navadi zadostuje, da jih obrišemo z vlažno krpico, brez kakršnihkoli čistilnih sredstev.

Tudi montaža te zavese je enostavna. Vijake in ostale montažne elemente zavese privijačimo v steno ali na strop, vanj pa vpnemo karniso panelne zavese. Nato enostavno pritrdimo panele s pomočjo ježka na karniso zavese.